PA-redovisning!

Vilken dag. Känns som den här dagen tillhörde att eget liv i en egen värld. Men men, nu är PA:t gjort, färdigt för evigt! :) Filmen funkade bra så det var skönt!

Det har varit en omtumlande dag, fast jag inte riktigt vet varför, känns som det var ett år sen jag gick upp imorse och stresspluggade till naturkunskapsprovet på vägen till skolan. Hade ju till och med svenska lektioner imorse,  läst dansa och norska, trevlisch. Provet gick nog bra fast jag inte hade pluggat, det var ett snällt prov.

Ska strax hem till Gurkan och fira Johannes som fyller 20. Trevligt trevligt.

Jaja, vintern envisas med att stanna men det ÄR vår, imorn är det ju april ju!

Känner mig rätt seg i bollen så det är nog lika bra jag inte skriver nått mer strunt

Ha en underbar fredagskväll gott folk! Hej då.

Torsdag.

Ooh imorn är det PA-redovisning, nervöst. Men det ska bli skönt :)

Det har vart en trevlig dag faktiskt. Filosofi, gymma med Debora, data-bokföring, chapel och snabb genomgång på naturkunskapen. Trevlich, men men och så kör vi lite bil och sådär, det är ju dags att lära sig det rätt bra :)

Men men, ikväll ska filmen testas ett antal gånger och så lär jag ju plugga naturkunskap också. Det är så ljust ute så man luras och tror att man har massa tid att plugga. Men men, det är ju redan kväll :)

Herrå.

Onsdag.

Trevlig dag :D Seminarium med Kong Hee, och så slapp vi svenskan :) Matte diskret, lite lagom komplicerat bara :) Engelska; göra ingenting och så information om PA. Så skönt det är att man har gjort allt det där redan :D

Sen hem tidigare och redigera klart filmen med Gurkan och Annika. Nu blev den bra. Riktigt kanon för att vara några filmsnuttar från vår lilla cykelsemester :D

Nu ska jag sova, herrå.

Tisdag.

Seg idag inte mått perfekt men sånt ere. I annat fall en trevlig dag. Mycket funderingar i huvudet. Men våren kommer, det skvalar av all snö som smälter.

Tyskaprovet gick okey, har lite problem att hålla isär all grammatik. Men men, snart är tyska över för alltid :)

Naturkunskapsanteckningar fixas idag, det kommer förmodligen att ändras en massa på lektionen på torsdag om det blir som vanligt :)

Snart är det sommar! Då ska man kanske förhoppningsvis tjäna pengar så man kan resa lite och göra massa trevligt, kanske köra lite bil :) Och så kommer ju Mia hem!

Ha en underbar kväll kära läsare :)

Herrå.



Japp, det rullar på.

Idrottsprov, fick VG men d e väl helt acceptabelt. På något konstigt sätt så lyckades jag få bra betyg på matte diskret provet, hur det nu gick till, men förvånad var jag :)

Trevlig dag. Soft och nice :) Inte gjort så mycket alls faktiskt :D

Men men idag är det tyskaplugg som gäller. Tråkigt, men men.

Livet leker, hoppet lever.

Herrå.


Helg

Fredag; naturkunskapsprovet gick bra, hurra! Hade BTT prov, d va lätt, men klanta mig nog endel, dumt. Men men, sen så hann jag hem typ två timmar innan ungdomsmötet. Så skönt å hinna hem så man slipper känna sig så sluggig :) Trevligt med ungdomsmöte, va väldigt seg efter en ansträngande vecka, men ändå :)
Jag och Annika hem till Gurkan och se bankettklänningen, sov där.

Lördag; gurksalladssmörgåsar hos Gurkan. Hem till mig och redigera PA-film hela dagen. Vi hade rätt bra flyt iaf och har inte allt för mycket fix kvar tills på fredag när det är redovisning.
På kvällen va d spelkväll i Annikas lägenhet med kafeteriagänget. Och Josse och Debora blev invigda i världens mest diskuterande grupp :D Och Mia ringde!!! Mia! Kom hem!

Söndag; förlorade en timme, söndagsmöte, sen till Hannah för planering inför Englands-resan :)
Och nu så är det plugg som gäller. Idrottsprov imorn, tyska på tisdag, natur på fredag. Och så e d PA också. Blir en intensiv vecka, men d blir nog bra :)

Herrå.

Som ni vill ha det

Softisch dag :) Fick tillbaka provet på filosofin, och d gick bättre än jag trodde eftersom jag hade slarvat ordentligt med pluggandet. Hurra!

Håltimme och gym med Debora. Snart kanske man blir muskelberg, lr inte... :D Jaja

Ekonomin gick också fint förutom några småfel som inte spelade spec stor roll :)

Sen så va d teater idag också, Som ni vill ha det. Kanon va den! Faktiskt. Shakespeare e så klockren.

Herrå folket, sov gott.

Blubb.

Fy för idag. Jag räknar timmarna tills den här dagen är slut, det kommer vara en befrielse att få matte diskret provet ur världen. Sen så e d ekonomiprov också men det bör inte vara svårt.

PA-fixet blev uppskjutet också så d e också ikväll plus mera plugg och dans också.

Ursäkta min ihållna pessimism, men ibland orkar man bara inte.

Herrå.


16:39
Tack Gud för att den här skoldagen är slut. Jag hade jagat upp mig något så otroligt för det här provet så jag har mått dåligt i flera dagar. Så idiotiskt. Men nu mår jag kanon! :)  D e så skönt att det är avklarat. Nu e d bara fem prov och PA kvar till lovet, men d känns inte speciellt jobbigt faktiskt :D

Ha en trevlig kväll gott folk!

Evolution, bokföring och CV

Jahapp. Idag ser jag debbig ut har jag hört. Jag e kanske d. D konstiga e bara att jag inte vet varför. Men d gör jag ju aldrig. Kanske e för att jag e väldigt skoltrött just nu.

Jaja idag har vi fortsatt med bokföring, gjort en cv på engelskan och lyssnat på Krister Renard som pratar om evolution.

Boxer bråkar igen. D e dumt att den e så bra, annars skulle man gärna ha en annan :P Jaja, borde plugga. Vet inte om jag orkar.
Ska väl göra färdigt PA nån gång ikväll också. Imorn trycks boken tror jag.

Herrå.

...

Skola. Internet hemma e kaputt liksom 3an och 5an. Så dygt med saker som inte funkar. D e nog det värsta jag vet. Jaja.
Mycke framöver, längtar till England och påsklov. D e iaf vår nu, bort me jobbiga fjortisfluff-jackan. Bara d e inte blir massa minusgrader. Men men. Så nu e d bara 7 prov, en bok-tryckning, en filmredigering och lite sånt kvar till friheten, iaf typ två veckors frihet.




22:21
Mmm, hemma. Skönt, nu funkar allt igen, d va en kortvarig kris. :) Har nog inte pluggat så mycke som jag borde idag, men ibland måste man vila också.

Gonatt gott folk.

Skaka stoftet av dig :)

Jahapp då va d helg igen då, skönt. Men känns som d e rätt mycke framöver nu. Lite småstressad blir man. PA börjar närma sig också.

Jag tror d gick bra på naturkunskapsprovet. Hoppas på d. D får bli lite revansch efter förra som gick dåligt.
Men men, nu ska jag jobba lite med pappas bokföring och ikväll blire lovsångsmöte tror jag.

Ha d gott!



Det är definitift vår nu! Plusgrader, glass och torra vägar :D


19:14
Jag känner att jag bara blir mera oeffektiv när jag blir stressad över att jag har mycket att göra.
Hmpf. PA:t måste bli färdigt. Jobbiga prov. Uff.

Jaja, ska på möte i Tärnsjö ikväll.

Ha d fint.

Jag älskar fredagar :)

Jaja, filosofiprovet igår gick inte som jag hade velat, men d e väl bara å vänta å se hur d gick.
Var så enormt seg på eftermiddan igår. D känns som om torsdagar e oändliga, men men, jag fick skjuts hem iaf så d va iaf jätte skönt!
Sen va d pluggdax, naturkunskap - genetik. Ansträngde mig verkligen för att förstå allt och läst tillåme endel i boken. Får hoppas att d går bättre den här gången då.
Men men, nu kommer pappa strax.

Hejhej hallå.

Jahapp idag hade vi repetion på matte diskreten inför provet, det var första gången på länge som jag fattade något över huvud taget. Skönt. Annars känner jag en viss panik inför det provet.

Läst massa Stolthet och fördom idag, den e såå bra, mmm :)

Kom just på att det här va en väldigt lättsam dag. Typ inte gjort någonting :D På svenska läste vi lite och på matten och ekonomin repeterade vi och på engelskan gick vi igenom prov.  Å så fick man sluta tidigare också, softisch :)

Sen så har man dansat lite också och nu e d dax för filosofiprovplugg. Borde nog va lite mer panikslagen egentligen. Men orka, hah :D

Herrå.


Dienstag idag.

Bokföringen rullar på förhoppningsvis så är provet lätt för d e en massa annat å plugga till framöver också. Helt plötsligt vart schemat fullproppat med prov, bokredovisningar och projektarbetesfix. Och så ska jag till England också, tjihoo :) Halv vecka precis innan påsklovet på ungdomskonferens.

Rätt så tråkigt å va i skolan när inte Debora e frisk men men, räknade en massa matte och sen vart det total uppståndelse på skolan när någon låste in sig på toan så BeO tog fram skruvmejseln och började hacka sig in, hehe :)

Sofies värld på filosofin. Jag rekommenderar filmen för filosofiska personer, men jag kan inte säga att jag kan rekommendera boken den är väldigt seg.

Japp, ha ett bra liv!

Kungsberget och annat smått å gott.

Japp d här va en händelserik helg :) Efter ungdomsmötet i fredags tog vi oss en chokladpudding och sen åkte vi hem till mig allihop. Det lyckades bli jättesent såklart med schack och frågesport. Naturare kan verkligen mycket. Men iaf så blev det fyra timmars sömn och sen upp å iväg med bussen till Kungsberget.
Vi hade en kanonbra dag, visserligen småsnöade det hela dan men annars va d finfint :) Vi åkte tåg, tokgalet. Varannan snowboard varannan slalom och så va d bara att kramas helt enkelt. Man kom några meter och sen låg man i en hög med skidor och stavar i ansiktet. Ojoj, och sen får man inte glömma alla hopp och diggandet i hiphop-backen :D Synd att vi inte hade filmkamera med oss, d hade vart användbart när Wigren liftade på pappas snowboard också :) Jaja, sen på kvällen segade vi hemma oss oss och såg lite medlodifestival å d va lite spelande å så. Jag va tyvärr grymt seg så jag svek dom andra och la mig.

Sen va d upp på möte och ha hand om texten som gällde, vart en del övningskörande också, d alltid nyttigt :)

Idag, måndag, har d väl inte hänt speciellt mycket, förutom att alla vi tjejer va som yra höns på basketen och att vi fick tillbaka prov på engelska och lite så. Men men, ikväll e d måndax (typ bönegrupp) och jag ska prata, hoppas d går bra.

Herrå.

Wigren på pappas snowboardDiggadigga (Kungsberget)Fotkramande (Kungsberget)Gurkan (Kungsberget)Wigren och Markus (Kungsberget)Annika (Kungsberget)Sebastian (Kungsberget)Flätor (Kungsberget)Josse (Kungsberget)Jag (Kungsberget)

Fredag, mmm :)

Då var det strax dags att åka till skolan. Få skjuts med pappa, d e skönt då kan man sova nån kvart extra :)

Idag e d den vanliga sega fredagen. Svenska, fem naturlektioner och BTT. Sen hem till Annika, ungdomsmöte och sen hem med hela gänget.

Ha en underbar fredag gott folk!

Detta är dagen, som Herren gjort.

Japp då har man bäddat massa madrasser å tagit fram sovsäckar. Imorn kommer lilla kafeteriagruppen hit efter mötet och sover över, för på lördag e d Kungsberget :D

Idag har d förutom den enorma massan snö vart vårväder :) Värmande sol och kvittrande fåglar. D va tillåme ljust när jag kom hem med bussen, d va länge sen sist.

Gymmat idag med Debora också :) Mer för att göra henne sällskap än för att jag har ett djupt gym-behov själv, men d e väl helt okey. Man känner sig iaf lite duktig efteråt :D

Sofies värld på filosofin idag, skillde sig en hel del ifrån boken, d gick väldigt fort fram. Men d va ju skönt iofs eftersom boken är en aning för seg. 

Bokför en massa på ekonomin, enormt segt men man kanske kan få lite nytta av d e framtiden, vem vet? Naturkunskapen har äntligen blivit lite intressant, och jag förstår. Hurra. :)

Jaja, herrå.


Ännu en dag.

Japp, då va d onsdag ingen, mittveckan. Började dagen med svenska, inte lyckad start på dagen, men det funkade helt okey och jag och Debora skrev en ytters utmärkt dikt.

Sen fick vi gå på seminarium med en rolig prick som lärde oss kinisiska istället för att ha matte diskret. Mycket trevligt byte :)

Engelskaprovet har jag ingen aning om hur det gick - allt kan va fel, allt kan va rätt. Det visar sig.

Idag har jag planerat min sommar lite, åh vad underbart d ska bli!! :D Kanske kommer till lite varmare länder också, ojoj :)

Jag bifogar dikten för allas kulturella utbildnings skull. Herrå.

Läxor - möda och slit,
här finns inget flit.
Sömnen faller på.
Vad gör jag då?

Dunkar huvudet i väggen, blinkar fort
jag måste få detta gjort!
Paniken stiger i magen,
jag blir helt medtagen.

Många val,
samvetskval.
Ska jag bekänna att jag läxan ej gjort,
eller på rasten göra den fort?

Huvet är fullt av information,
jag vill skrika högt och ta en ton.

Dagen är äntligen slut,
du genom fönstret tittar ut.
Det finns ett liv där utanför,
som skolan aldrig ens berör.

Glöm skolan, glöm allt!
Men kom ihåg att du är jordens salt!

Debora Byman & Josefine Larsson

Ekmaentyfi.

Jag vet inte, men jag känner mig lite depp. Ingen aning varför dock. Men men, kanske all denna kyla. -21 va d imorse, burr!

Jaja, seg tisdag bättrar på min possitiva syn på vardagen, heh :) Mmm. Avslutades iaf med filosofi som åtminstone är intressant och tillför något till livet. Lite annorlunda funderingar med att allt i livet är förutbestämt. På ett sätt skulle jag trivas med den tanken, men jag vet inte. Annars finns det ju väldigt många argument emot det. Jag tycker att om allt i livet skulle vara förutbestämt så skulle det kännas som om allt man gjorde hade mera mening. Men, så tycker inte alla. Huvudsaken Gud e med mig så ska jag nog klara av att ha en fri vilja, vi får väl hoppas :)

Hemma nu iaf, ätit tacopaj, mumma, borde absolut plugga en del till engelskaprovet imorn, så jag ska väl göra det.

Jag har kommit på att böcker är trevliga och har en harmonisk inverkan. Jag har fått så konstiga ryck att köpa böcker och fylla upp min egen personliga bokhylla med massa pocket, som jag iofs inte hinner läsa men jaja :)

Men låt dig inte tryckas ned av min pessimistiska blogg utan lev livet leende, hah :D

Herrå.

Måndagen den 6 mars 2006.

Måndag som helt plötsligt visade sig sluta vid tolv istället för fyra. D va ju skönt, verkligen :)
Läxor är tråkigt, men det vet alla. Kallt ute är det också så man ser inte så mycke fram emot att gå ut i skogen och göra dansfilm. Men men, sen blir det måndax också. Borde plugga till engelskaprov.
Usch idag vill jag sluta skolan. Eller inte, men jaja.

Mia är i Kalifornien nu, softisch d vill jag me :) Snart kommer hon hem, tjihoo! Så mycke galna grejer vi ska hitta på i sommar alltså, yey :D

D börjar bli dax att fixa PA-filmen nu känns d som, och så borde boken bli tryckt. Mmm, d borde vi fixa. Så man får d gjort liksom, slipper stressa sista veckan.

Nä nu lär jag plugga.
Herrå.


Mmm blåbärspaj.




Helgen slut, redan.

Mmm, nu är jag så nära att vara frisk :) Hurra!

Snön vräker ner, jag tror inte d har vart så mycke snö någonsin i min livstid, och då överdriver jag inte, tror jag :) Och d konstiga är ju att all snö kommer nu - i mars. Knas, men jaja, vädret får väl ha sin gång, vi får väl hoppas på att det inte är en evig vinter som har kommit :)

Ungdomsmöte igår, trevligt och bra som vanligt :) Våran dans va ju lite intressant, vi borde kanske öva nästa gång, hah. Men jaja. Då var föresten min estetiska sida avslöjad för ovetande. Jag dansar.

Jaja. Jag fortsätter hoppas på att våren ska komma så jag slipper min vinterjacka och så tröttheten försvinner. Förhoppningsvis.
Nu är det ungefär 14 veckor kvar tills det e dax för byebye treor, känns konstigt. Förutom det så längtar jag till sommaren otroligt mycket.

Idag va d möte och äta lax hos farmor som gällde, för att summera dagen :) Och sen såklart lite soffpotatisande - min favoritsyssla :D

Nu var det dags att sova för att orka upp till idrotten klockan åtta imorn bitti. Vi får hoppas på att det inte är handboll eller nått när bollen måste förenas med händerna, annars går d bra. :)

Ha ett bra liv!


Jahapp då va d lördag.

Vila, se på TV, fixa med boxern och städa. Hela huset städas för tillfället och jag väntar på dammsugaren medans jag redigerar småfix i skräckfilmen.

Bråk är det värsta jag vet. Man kan ju hoppas att det iaf finns orsaker, så att det är nått som klaras upp när det bråkas.

Mitt huvud vill inte må bra idag, men på nått konstigt sätt så blir d nästan jämnt så när jag städar. Kanske e allergisk mot damm :P Fast då skulle jag nog inte kunna leva i mitt rum.

Ikväll e d Brännpunkt i Centrumkyrkan som gäller. Kom dit vettja :)

Ha en underbar helg gott folk.

Thank God it's Friday

Idag mitt i allt snörusk och kylan så kvittrade vårfåglarna febrilt när jag gick till bussen efter skolan. Det finns hopp: Våren kommer. Vi har haft vinter så länge så man har glömt hur det är utan snön.

Idag ska vi ha kafeterian egentligen men jag orkade bara inte stanna kvar i skolan hela dan, så jag åkte hem och tar en ledig kväll så jag får vila å bli frisk. Va då grymt trött så jag somnade på sista lektionen och försökte sysselsätta mig med att rita för att hålla mig vaken, men sen så vaknade jag och visste inte riktigt vad jag hade ritat, hah.

Helg är underbart, speciellt en som denna när man inte har nå läxor. Vanderfuul :)

Mmm.

Seg dag, så otroligt trött man blir av att va sjuk :P Men men, annars trevlig dag. Ekonomiprovet hade gått bra. Sega ämnen hela dan förutom filosofi då. Men men. Så på The longest yard med familjen. Sen va d en del fix med PA innan den stora utskrivningen. Inlämning imorn, snart ska boken tryckas och filmen redigeras. Sen är vi fria för alltid.

Gonatt.

Onsdagen den första vårdagen, lr?

Mår bättre idag, jadå. D e iaf skönt :)

Det här borde ha varit en väldigt tråkig dag med tråkiga ämnen och Debora som fortfarande e sjuk. Men den blev helt okey tror jag :) Ekonomiprovet gick bra för en gångs skull och efter skolan gick jag och Annika på lite bokrea och jag slösade pengar på böcker, som inte ens va på rea, men jaja :)
Hem och äta mat, å va hungrig jag va.

Det här ska bli en underbart skön kväll med bara slö och TV :) Malmvägen, Lost och Invation :)

Herrå.