Kina!

Det blir Kina till hösten! 18 aug 08 - 29 maj 09 är jag borta. Ska bli så otroligt kul! En riktig upplevelse :)
Tack Gud för den här möjligheten!

Hawaii-Annika blev också antagen så hon åker med på samma som mig :)

Får se om den här bloggen kommer vara nått man kommer åt från Kina, man vet inte i förväg vad de kommer spärra för nått. Man får inte skriva nått skumt och jag har ju bl.a. skrivit om Gud en hel del här så jag lär nog ha en separat Kina-blogg senare förmodligen. Annars kör jag resdagboken också :)

Det finns så mycket möjligheter och val i livet, nu har jag något framför mig som känns så bra och så rätt just nu.

Glöm inte att drömma stort gott folk - mitt liv har just förändrats på grund av att jag skummade igenom en tidning och såg en annons mindre än min hand!

image20

Väntan & revolt

Biter på naglarna och vrider mig på stolen
Försöker jobba, anstränga mig för att hålla mig vaken
Utmattad och rastlös på samma gång


Tittar ut på solen och önskar att det var sommarlov
Har fortfarande inte fattat att jag inte har några lov
Förgyller stunden med en påse äckligt godis från Eldorado


Väntan
Mycket att göra men inget att göra. Just nu
Känslan av att livet borde dra igång snart. När?


image19

Jag är inte deppig egentligen. Jag väntar på besked om jag ska åka till Kina till hösten. Det är en så stor grej i livet så man vill veta på en gång om det blir av eller inte. Jag är ju lite galen planerare också, vill ha koll på allt så att inget går fel. Som om jag håller världen i min hand. Tack Gud att jag inte gör det, det gör Du!

Finns så mycket väntan i livet, kanske förstoras när man väntar efter något sånt här speciellt. På jobbet kan det ofta finnas väntan. I ett projekt som är jättestressigt men samtidigt sitter vi och väntar på att få tillbaka korrigerade dokument eller nått. Väntan. Stress. Rastlöshet.

Samtidigt finns det en allmän väntan på livet just nu. Så här i "början på livet". Jag tror att om man inte tar tag i en del saker så kommer man känna så hela livet. Väntan på när livet ska börja. Därför har jag börjat försöka ta tag i saker, men ibland sveps man med och tar tag i för mycket. Det blir pressade försök att bli vuxen, självständing och ansvarsfull som resulterar i otrygghet och förvirring. Man måste väl som alltid helt enkelt luta sig på Gud. Svårt att hitta den perfekta mixen mellan framåtsträvande och att hitta trygghet i det man har.


I vissa perioder kan jag tycka att jag revolterar mot mig själv. Som om mitt inre jag måste få revoltera mot någon och jag har aldrig vågat (eller haft behov av) att revoltera mot andra så då gör jag det mot mig själv. Inte speciellt stora saker. Det kan t.ex. vara så att jag har sovit lite för lite på senaste tiden och bestämmer mig för att ta tag i det och lägga mig i tid, så jag planerar hela min tag för att sova tidigt och sedan när kvällen kommer sitter jag envist kvar vid datorn tills det är sent ändå. Som revolt mot mig själv. Konstigt. Man blir ju liksom bara trött och grinig av det. Och rastlös.


Konstigt är det - livet. Men faktiskt helt underbart! :)