Vardagsprat

Jag har konstaterat att jag bor i en väska. Eftersom det på helgerna helt klart är bäst att bo hemma på landet i Harbo så bor jag där då och sedan på vardagarna är det absolut bäst att bo i stan så då bor jag där i lägenheten då. Så det blir mycket packande, bussåkande och bärande. Min dator börjar bli ledsen av att resa så mycket och jag bär mycket saker fram och tillbaka. Och så blir det mycket restid då man kan missa saker bara för att man inte hinner hit eller dit.

Och så glömmer jag saker. Så idag cyklade jag till lektionen utan vantar, vilket inte är att rekommendera en galet kall dag som denna!

Men självfallet har det hela sina fördelar: boendes i Harbo på helgerna blir det mycket kyrka, middagar, innebandy, familj, vänner som bor där ute och golvvärme medan boendes i Uppsala på vardagarna så blir det nära till lektioner, träning med vänner, självständighetsbyggande aktiviteter såsom att handla mat, cyklande i stan och nära till folk som jag vanligvis inte har nära till! Och mycket mer positiva saker finns det på båda orter så det är ju därför jag fortsätter att bo i min väska :)

Men samtidigt vill man ju alltid ha det man inte har så nu vill jag bo på riktigt på en plats och börja bygga på sin egen lya, plocka fram mina egna tallrikar och burkar och allt vad jag har samlat på mig. Det vore fint, men vart skulle jag bo för att vara nära allt och alla? Svårt det där.

Jag ser för mycket på TV också, så det ska jag nog se till att inte ha i mitt eget hem när det nu kommer in i mitt liv.

(Och jag saknar den Eviga Vårens Stad!)