En episk afton

I onsdags var det äntligen dags att dra till Stockholm och Fryshuset för att få uppleva Underoaths fantastiska show! Jag var ju i Kina förra (=första) gången de var i Sverige så jag var extra upprymd :) Jag hade försökt lyssna på deras musik tidigare under dagen på Spotify och även lite på Architects (ett av förbanden) men jag höll inte ut så länge, kändes för hårt och tungt för mig. Men ack vad jag bedrog mig :)

 

Kvällen i Fryshusets Klubb drogs igång av Intohimo som jag bara hört litegrann tidigare på Frizon och då gillade jag det inget vidare, men nu var de riktigt sköna. Enligt vad jag har hört så har de softat till sig lite och jag gillade vad jag hörde! Det bästa är ju när hårt & tungt mixas med melodiskt & hoppfullt enligt mig :)

 

Efter Intohimo äntrade Architects scenen och röjde på lite hårdare kan man säga. Sen var det dags för det vi alla väntat på: Underoath! Så taggade vi var, vi hade tagit perfekta platser på balkongen där vi tryckte in oss som packade sillar och kunde se inte bara banden perfekt utan även den spektakulära moshen :)

 

Vad jag konstaterade ganska snabbt var att sån här musik ska ju höras live helt enkelt! Jag bara älskade allt jag hörde hela kvällen, samma låtar som jag inte orkade lyssna på tidigare samma dag på Spotify var hur sköna som helst. Stämningen var galen och allt kändes näst intill euforiskt. Vi försökte hitta ord för kvällen och det närmaste vi kom fram till var att den var EPISK. Episk kan möjligen vara ett feltolkat ord, men det man vill få fram var ju i alla fall att det var en storslagen kväll som inpräntades i historien!

 

Mera bilder finns på Facebook!


Att uppleva något nytt

Jag fick äran att närvara vid Brynäs och Djurgårdens första kvartsfinal (eller var det semi) i Läkerol Arena. Jag är som många kanske vet inte en stor hockeyfantast utan mera en fantast av att göra sånt jag inte gjort förut och att umgås med trevliga människor. Detta var en väldigt bra upplevelse faktiskt, jag kan verkligen rekommendera att åka på liknande ståhej om man aldrig har upplevt det tidigare. Sådan stämning, jag blev nästan själv taggad att vara med och spela! 8000 pers som hejar på Brynäs, förutom typ 5 gubbar och en liten klack, men men. Det var som en show i sig bara att iaktta alla galna människor. Ett av mina intressen är ju faktiskt att titta på människor som tittar på sport :) Poliserna som vaktar så inte klackarna ska döda varandra, folkets lycka när Brynäs gör mål. Det var verkligen en härlig upplevelse, dock förlorade dom ju, men det gjorde inte mig så mycket. Jag njöt av kvällen, skulle även försöka föreviga folkfesten på bild och film men det blev inte så vackra resultat, här bjuder jag på lite av det i alla fall.

 


Kommer som ett brev på posten

Måste bara rekommendera FUJI!
Massor av erbjudanden som ploppar upp nu och då. Bra priser, jättesnabb leverans och bra kvalitet på bilderna! De har även massa andra produkter så som fotoböcker och muggar. Min fina vän Jojjo kan tala om hur bra fotoböckerna blir!




Slagsmålsklubben

I onsdags var jag och min vän Josse G (http://gustafssonjosefin.blogspot.com/) på konsert med Slagsmålsklubben i Uppsala Konsert & Kongress. Det var en upplevelse kan man säga, på både gott och ont kanske. Jag har ett klipp här som ni kan få se, där de spelar en av de skönaste låtarna och man ser rätt mycket av den partystämning som var i lokalen :) De sämre bitarna var väl att allt utom låtarna kändes väldigt oproffsigt, det var otroligt lång tid från att förbandet Den svenska björnstammen hade spelat sin sista låt till att SMK kom in på scenen. Gammal som man är (åtminstone just där och då) så höll man ju på att somna redan innan de hade börjat. Men stämningen var det som sagt inget fel på, partyparty skulle man kunna kalla det :) Allt mellansnack var även det väldigt oproffsigt, vilket kanske var med flit vad vet jag, väldigt flummigt och rörigt. Syntar som låter fel, trumpinnar som är försvunna. Ja ett mycket rörigt intryck iaf. Det är tur att dom har en del glada låtar som piggar upp stämningen. Men SMK är inget jag kommer betala pengar för igen tror jag, får nog blir Spotify som får sprida deras trevliga blipblop till mig i framtiden!



När jag kom tillbaka till bilen och skulle bege mig hem efter partyt i UKK så hade jag fått en sån där fruktat lapp på min ruta. Böter! Så irriterande, allra mest irriterande eftersom jag inte gjort något fel! Avgift till och med kl 18. Jag kom dit 18.46. Anmärkningen var: Ingen p-biljett. Hmpf, jag ska skriva och klaga!


Ny tid

Tänk att det faktiskt börjar bli vår! Denna otroliga vinter som har gett oss så mycket snö och kyla och fina istappar börjar nu lida mot sitt slut. En ny årstid, en ny vår. Det ska bli skönt, våren gör mig så hoppfull!

 


Yuan Yang, Kina mars 2009


Igår åkte jag och GurkSara längdskidor i spåret i Haga, det var länge sen sist kan man säga! Rätt svajigt, vingligt och fladdrigt, men efter ett tag så fick jag in stabiliteten och tog mig framåt lite jämnare än innan. Solen sken så spåret blev trögare och trögare men det var en uppfriskande utflykt. Så nu har jag lyckats med att utnyttja vintern till pulka, längdskidor, slalom och skridskor. Dock inte så mycket av varje av dessa sysselsättningar, men alltid något! Jag har iochförsig inte byggt någon snögubbe eller haft snöbollskrig, men det kommer nog fler vintrar.

 

I vårat garage byggs en lägenhet, en liten en som jag vill bo i! Och nu äntligen börjar det faktiskt hända grejer där ute, snart får jag kanske packa upp alla mina muggar och tallrikar och börja fundera på vad jag ska sätta upp på väggarna – jippie! Jag har verkligen längtat frustrerat på att saker och ting ska börja bli färdigt och nu är köket på god väg, toan är så gott som klar och jag börjar fundera på möblering och tapeter. Det kanske inte riktigt kan räknas som att flytta hemifrån när det faktiskt är i mammas och pappas garage jag tänker bo, men i alla fall något eget. Jag trivs hos mamma och pappa men att komma tillbaka från nästan ett år i Kina och flytta hem igen känns ändå som ett steg bakåt. Så detta är mycket glädjande och jag hoppas att det rullar på och blir färdigt när som helst.

 

Ny vår i nytt krypin skulle ju inte sitta fel!