Livet leker liket lever!


Det är faktiskt vår nu! Jag är röd om näsan, det ploppar upp blommor överallt och vädret är förträffligt - härliga tider! Det är bara att njuta för fullt innan myggen anfaller :)
Fick vikariera på dagis idag, så kul! För det första är det ju väldigt bra på alla sätt och vis att jobba, men för det andra så är dagisjobb även det hittills roligaste och på något vis meningsfulla jobb jag sysslat med i livet - yey!
Efter jobb blev det snabbt hem och hämta väskan och dra iväg på innebandyträning - tränar lite med LOIFs 94or och 95or för tillfället, får se vad det bär av. Innebandy är kul iaf :)

Jossans Dunder-Knäcke-Macka

Jag kom just in från en liten fikastund på altantrappen. Nu är det vår på riktigt! För att ladda upp inför kvällens innebandyträning blev det en ordentlig macka som jag bara inte kan låta bli att beskriva!

Du behöver:
½ Knäckecirkel
1 Kokt ägg
½ Avocado
Bregott eller dylikt
Örtsalt
Citron(juice)
Kaviar/majonäs/valfritt äggtillbehör

Bred på smör på mackan. Skär avokadohalvan i bitar och lägg på halva mackan. Jag mosar sedan avokadon med det är självfallet valfritt. På med massa örtsalt och gärna några skvättar citron! Skala det kokta ägget, skär i äggslicer, fördela jämnt över andra halvan av mackan. På med kaviar eller annat äggmacke-tillbehör om det passar dig bättre. Voilá - En dunder-knäcke-macka!




Påskfeber

Någon som har tips på hur man ska hålla sig frisk? Liksom få igång immunförsvaret lite?

Jag blir sjuk väldigt ofta nu för tiden, typ de senaste månaderna. I snitt så kan man väl säga att jag är sjuk 3 dagar per vecka. Oftast lyckas jag vila upp mig lagom till söndagsinnebandyn eftersom jag väldigt gärna vill, men då blir jag ganska snabbt sjuk igen. Kan det vara att jag har bytt till vårskor för tidigt, eller att jag har vikarierat på dagis med snoriga barn, eller att jag äter för lite apelsiner? Eller att jag sitter still i 6 dagar och sedan maxar innebandy varje söndagkväll?

En svår fråga. Friskare ska jag bli iaf, om inte annat så kan ju all denna vårsol inte göra någon skada direkt!

 

 

Påsken so far har vart finemangus trots feber och sjuklighet! Mycket mat, släkt, godis, vänner, ägg och vårfeelings. Snön smälter och man börjar se mer och mer av naturen som har legat gömd ett tag nu. I fredags var det påskmiddag med mammas släkt och imorn blir det med pappas släkt – så fint att ha alla så nära faktiskt, praktiskt. Och tack och lov för traditioner och högtider, annars skulle nog livet rinna iväg och man skulle knappt hinna se sina kusiner även fast dem bor så nära!

 

Jaja, nu ska här vilas och kryas! (Som vanligt: mer och bättre bilder på Facebook)


Klänningsjakt

Om ca 80 dagar gifter sig en av mina allra bästa vänner!

Sara (Gurkan) och Johannes ska säga ja till varandra och vi får vara med och glädjas med dem :) Kolla in deras bröllopsblogg!

 

I måndags tog jag, Gurkan och Annika en riktigt lång promenad längs Stockholms gator. Målet var tärnklänningar i rätt färg, rätt form och någorlunda rätt pris :) Vi anlände till Sthlm utan karta eller adresser så första uppdraget vart att hitta en turistbyrå, vilket vi till slut gjorde med hjälp av Jojjo och lite runtfrågande. Med hjälp av Eniro märkte vi ut de butiker som verkade lovande på vår karta och sen började själva orienterandet. I rask takt marscherade vi runt i vad som i alla fall kändes som hela Stockholm och besökte nog ungefär 8-9 butiker. Men som så ofta så slutar ändå en sån här dag med att man väljer något från det första stället man besöker :)

 

Resultatet får ni se den 19 juni!