Är vuxna förstörda barn?

Kan det vara så att allt fint med barn, oskuldsfullheten, hoppfullheten, nyfikenheten, livfullheten och naiviteten, kanske är det som bryts ner mer och mer och till sist står man där som en vuxen. Ett förstört barn.

Hoppet byts mot bitterhet, fördomar och avundsjuka. Mot likgiltighet, depression och klagan.

Eller är så att bli vuxen innebär att mogna, göra om hoppfullhet till produktivitet, att nyfikenheten byts mot vishet och människokännedom.

 

 

Båda dessa bilder är självklart överdrivna bilder om hur en vuxen är. Men det jag egentligen vill få fram är den skatt vi har i barn. Det vi kan lära av dem, det vi kan återvinna genom att se världen genom deras ”glasögon”. Att behålla ”barnasinnet” i oss är väl ändå mångas önskan. Att inte bli en så’n där vilsen, bitter vuxen utan att istället kunna gå framåt i livet och utvecklas men behålla tron på livet och på människor. Att öka på sin vishet utan att tappa hoppfulheten och kreativiteten.

 

Jag tror att vi kan förstå livet och världen lite mera genom att lyssna på barnen. Som om det finns något oförstört i dem som inte finns kvar där så länge. Som kanske tyvärr kvävs av den värld och det samhälle vi lever i.


Kommentarer
Postat av: julia

bra tanke om barn där. så sant, allt va så bra och bekymmerslöst när man va barn. vi kan lära os mkt av deras hoppfullhet och ärlighet..



ang fiskgratängen så slog jag bara upp det i kokboken.

just den hette fiskgratäng med tärnad potatis.

typ såhär gör man..väldigt enkelt :)



skala typ 10 potatisar och skär dem i tärningar, koka 3-5 minuter. häll av vattnet. fiskfiléen(alaska pollock lr liknande, ca 2 cm tjocka) lägger du vågrätt i mitten av en smord form. salta fisken rätt mycket. lägg sedan potatisarna runt omkring. hacka och stek 1 lök och lägg på fisken tillsammans med 1 dl persilja eller dill. sedan blandar du 4 msk majonnäs, 1 msk senap och 4 msk mjölk och häller det över fisken. riv ca 2 dl ost och häll över potatisen och in i ugnen på 225 grader.



VOILA! lycka till ;)

Postat av: Johanna

Ja det skulle vara jätte osvenskt tyvärr, men tänk va varmt och mysigt det skulle vara :)

2010-02-16 @ 12:11:31
URL: http://johannakarlsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback