Julens lov till sötheten

Ckokladtäckt kola (liknar Dumle)

1. Smält 100 gram mjölkchoklad över vattenbad. Glasera (pensla) insidan av 25 små folieformar med chokladen. 2. Blanda alla ingredienser till kolan i kastrull: 1 dl vispgrädde, 0,5 dl ljus sirap, 0,5 dl socker och 0,5 dl kakao. Koka kolan under omrörning i ca 30 min (gör kulprov).
3. Kyl ned smeten något och fördela den i formarna. Pensla på ett lager med smält choklad.
Minttryffel ca 40 st
1. Krossa 25-30 Mariannekarameller fint, i en mortel eller med en kavel inslagna i en plastpåse.
2. Värm 1 dl grädde i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan. Finhacka 250 gram mörk choklad (70%) och rör ner i grädden. Tillsätt Mariannekrosset och rör tills allt är smält. Det kan vara svårt att få bort alla bitar av Marianne vilket skapar lite små mintbitar i tryffeln men jag tyckte det gav ett trevligt krisp åt tryffeln!
3. Låt blandningen svalna i en dryg timme i kylen. Forma sedan små bollar av chokladen, är de väldigt mjuka kan man stoppa dem i frysen en stund sedan.
4. Smält 200-250 gram vit choklad i vattenbad. Doppa tryfflarna i chokladen med hjälp av en gaffel. Låt torka och förvara sedan i kylskåp.
Mumma!
3. Kyl ned smeten något och fördela den i formarna. Pensla på ett lager med smält choklad.

1. Krossa 25-30 Mariannekarameller fint, i en mortel eller med en kavel inslagna i en plastpåse.
2. Värm 1 dl grädde i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan. Finhacka 250 gram mörk choklad (70%) och rör ner i grädden. Tillsätt Mariannekrosset och rör tills allt är smält. Det kan vara svårt att få bort alla bitar av Marianne vilket skapar lite små mintbitar i tryffeln men jag tyckte det gav ett trevligt krisp åt tryffeln!
3. Låt blandningen svalna i en dryg timme i kylen. Forma sedan små bollar av chokladen, är de väldigt mjuka kan man stoppa dem i frysen en stund sedan.
4. Smält 200-250 gram vit choklad i vattenbad. Doppa tryfflarna i chokladen med hjälp av en gaffel. Låt torka och förvara sedan i kylskåp.
Mumma!